Naar homepage
Sport

Mathieu van der Poel wint wereldbekercross in Namen

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel wint wereldbekercross in Namen

De veldrit van Namen is een prooi voor Mathieu van der Poel. Hij moest lang Thomas Pidcock voor laten gaan, maar in de laatste ronde stoomde hij met Wout van Aert in zijn wiel voorbij de Brit.

Fans van de de cross hadden uitgekeken naar de eerste keer dit seizoen dat Van der Poel en Van Aert elkaar in het veld troffen. Met de Ronde van Vlaanderen in het geheugen gegrift, een nipte zege van Van der Poel op de streep. Pidcock, die ook al won in de superprestige van Gavere, rook zijn kans en probeerde met een vroege aanval met de zege heen te gaan. Lang leek het erop dat de Brit, die volgend jaar ook op de weg koerst voor INEOS, gevlogen was. Hij maakte echter een technisch foutje, waarna Van der Poel en Van Aert bij Pidcock kwamen.

Van der Poel voerde vanaf dat moment de forcing door. De wereldkampioen zag dat zijn rivaal Van Aert niet kon volgen. De Belg finishte op drie tellen van de Nederlander. Pidcock reed naar de plaats op de Citadel van Namen.

Vrouwen

20 1a1a55bd8c Lucinda Brand NOS

Bij de vrouwen ging de zege naar Lucinda Brand. Voor het derde jaar op rij wint ze in Namen. Het is bovendien de tweede wereldbekerwedstrijd op rij, die Brand wint. >De 31-jarige coureur uit Dordrecht kwam met een amper bemodderd shirt over de finishlijn. De Amerikaanse Clara Holsinger behaalde de tweede positie en Denise Betsema werd derde. Brand nam afstand van Betsema toen ze lek reed en op een lastige, schuine helling in de hekken belandde.

De volgende wereldbeker is op 3 januari 2021 in het Zeeuwse Hulst.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie