Sport
EONOS

Sportforum: "Willem II heeft alles op orde"

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: "Willem II heeft alles op orde"

Willem II is de verrassing van de Eredivisie. Na een zege op koploper Ajax werd afgelopen weekend ook nummer 2 AZ geklopt. "De club heeft alles op orde", zei Sjoerd Mossou maandagavond in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken

Het eerste Eredivisie-weekend na de de winterstop werd uitgebreid besproken, met uiteraard aandacht voor stuntploeg Willem II. "Bij Willem II hebben ze alles op orde", concludeerde AD-journalist Sjoerd Mossou. "Er zitten een aantal vakmensen op de belangrijkste posities binnen de club. En dat is de basis, een heel sterke basis."

Quote

Willem II draait een fantastisch seizoen

Kees Jansma

Kees Jansma vult aan. "Het maakt weinig uit voor Willem II of ze vierde, zesde of zevende worden. Ze hebben een fantastisch seizoen."

ADO Den Haag
Kees Jansma is een echte ADO-supporter. "Ik was blij met de drie punten. Maar ik zag ook dat RKC 85% balbezit had en dat het heel slecht was."

Tot vorige maand was Jansma nog adviseur van de directie. Maar daar stopte hij zelf mee. "Ik ben voor beleid dan punten. ADO moet in de Eredivisie blijven. Als dat lukt heeft dat heel veel geld gekost, maar dan zit de club weer in dezelfde situatie. Want alle huurlingen gaan dan weer weg. Ik vind het geen beleid."

Waterpolo
NOS-journalist Erik van Dijk was te gast om te praten over het EK waterpolo. Hij deelde rapportcijfers uit en gaf de vrouwen een dikke 9. "In juli werden ze zevende op het WK. Dat was inspiratieloos. Maar in een paar maanden is het helemaal omgedraaid."

Van Dijk ontleedt het succes van nu. "Ze hebben de vrouwen teruggehaald uit de internationale competities, om gezamenlijk te trainen in Zeist. En daar kweken ze automatismen. En daarmee kunnen ze Europees kampioen worden en dan speel je op de Olympische Spelen echt een belangrijke rol."

Beluister hieronder het Sportforum, waar ook nog uitgebreid aandacht was voor de Australian Open en de VAR.

Ster advertentie
Ster advertentie