Naar homepage
Sport

De Kopgroep: Bardet is een mottig mutsje
AVROTROS

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Bardet is een mottig mutsje

De Tour de France is losgebarsten. Klassementsrenners als Kruijswijk en Bardet kraakten. Anderen daarentegen stegen boven zichzelf uit, want Geraint Thomas had zich in deze vorm nog niet laten zien dit jaar. Gaat hij dan toch een tweede Tour-overwinning pakken?

{podcast audio="112553" caption="#7 - Tour de France: Bardet is een mottig muisje (S03)" }

Het was dan ook wel een etappe met de finish op La Planche des Belles Filles, waar ze, voor het gemak, nog een kilometertje grindpad aan hadden toegevoegd met een stijgingspercentage van 24 procent. Toen de stofwolken daar eenmaal waren opgetrokken bleek een Belg als eerste boven te zijn: Dylan Teuns. In een rit die wellicht zijn doorbraak betekent. Zijn mede-vluchter Ciccone greep net naast de rit, maar mocht later toch het podium voor het geel.

Geen trui gezien

In 1974 ging een Nederlandse gele trui volledig voorbij aan het Nederlandse publiek. Gerben Karstens pakte het leiderschap in het algemeen klassement na wat geharrewar over een gemiste dopingcontrole. Hij behield die trui twee dagen. Dat ontging echter iedereen in Nederland. Iedereen? Nou, bijna iedereen. Mart Smeets was er destijds al bij om verslag te doen voor de NOS en Trouw. De rest van Nederland hield zich die dagen bezig met voetbal: het verloren WK van 1974. Misschien hadden ze toch beter fietsen kunnen kijken...

Wielerkenners Mart Smeets, Joost Vullings en Martijn Hendriks hebben zin in de etappe van vandaag, de langste van de Tour dit jaar. Het wordt een sprint, dat is zeker, maar wie gaat hem pakken? Mart denkt dat het nu de beurt is aan Dylan Groenewegen, Martijn verwacht een tweede overwinning voor Viviani. En Joost speelt vandaag een dark horse: Alexander Kristoff.

Onze wielerkenners Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets nemen u mee langs de kastelen van de Vogezen. Maar over die kastelen is van alles te vertellen, of eigenlijk niet. Want in de Dertigjarige oorlog is er in die streek van alles gebeurd. Mart Smeets vertelt u hoe het zit met de Zweden, de meisjes en de kastelen.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie