Sport

Tom Dumoulin moet rijden zonder wattagemeter

BNNVARA
foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Dumoulin moet rijden zonder wattagemeter

"Flikker die wattagemeters gewoon weg", zegt Erben Wennemars in B.V.S.C. "Het zit in je kop, je kunt veel meer!" Nadat Pogacar zijn gele trui veilig stelde in de tijdrit, terwijl hij reed zonder wattage meter, vindt Wennemars dat Dumoulin dat voorbeeld moet volgen.

Pogacar deed in de tijdrit wat ongebruikelijks: hij reed in de één-na-laatste etappe van de tour zonder wattagemeter en zonder voorbedacht schema om uit te rekenen hoe hard hij zou moeten gaan. En dat wierp duidelijk zijn vruchten af. Heeft team Jumbo Visma het schema van Dumoulin dan misschien te conservatief geschat?

'Fietsen is het mooiste wat er is'

"Als je weet dat je het niet kunt winnen Tom, moet je die wattagemeter gewoon weggooien en dan moet je het gewoon op een andere manier gaan doen. Dan heb je die last ook niet, je moet bevrijd worden. Je bent zo ongelofelijk goed, ik heb zoveel vertrouwen in je", zegt Wennemars viruteel tegen Tom Dumoulin. "Heb gewoon lol want fietsen is het allermooiste wat er is."

De Kleine Sportcitatenquiz

In de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. wordt de actuele sportkennis van Wennemars onder de loep genomen. Heeft hij een beetje het sportnieuws gevolgd? Dat zie je in de video. En: als je zelf het sportnieuws goed gevolgd hebt, dan kun je meedoen met de quizvraag op Instagram.

Met fietshelm op bij de 24 uur van Le Mans

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie