Sport
EONOS

Nuis verpulvert wereldrecord en schaatst 103km/u: 'Beetje eng, maar fantastisch gevoel'

foto: RedBull
  1. Nieuwschevron right
  2. Nuis verpulvert wereldrecord en schaatst 103km/u: 'Beetje eng, maar fantastisch gevoel'

Het wereldrecord op de 1.500 meter had-ie al, maar Kjeld Nuis heeft nu nog een wereldrecord gepakt. In Noorwegen schaatste de kersverse olympisch kampioen uit Peking met 103 km/u over het meer van Savalen.

Vier jaar geleden reed Nuis al 93 km/u, toen ook een record. Maar de barrière van 100 km/u bleef altijd in z'n hoofd. "Ik heb altijd gevraagd: als ik nog een keer de kans krijg. En toen werd ik afgelopen zomer gebeld, dat vond ik ontzettende eer", reageert-ie in Langs de Lijn En Omstreken.

Het is geen gekke gedachte om na een lang olympisch seizoen op vakantie te gaan. Maar toch wilde Nuis nog een keer een poging wagen. "Het is wel een beetje eng om te doen. Maar ik had dit als droom en het is een fantastisch gevoel dat je door zo'n barrière knalt."

Kjeld Nuis verpulvert wereldrecord en schaatst 103 km/u: 'Dit gaat nooit meer iemand verbreken'

Video niet beschikbaar

Windscherm

Al maanden zijn er mensen bezig om de omstandigheden zo goed mogelijk te krijgen. "De poging doe je achter een auto, met een soort windscherm er achter. Dat breekt voor mij de wind. En daardoor kan je blijven doorversnellen."

De grote vraag: gaat ooit nog iemand harder? "Nee, absoluut niet", is Nuis stellig. "Dit is een project met 30 à 40 man, dus dat gaat nooit meer iemand verbreken."

foto: RedBull

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie