Sport
NOS

Overzicht slotdag EK atletiek: record Klaver, steeplechase en blessure bij estafette

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Overzicht slotdag EK atletiek: record Klaver, steeplechase en blessure bij estafette

Oranje is als zesde geëindigd op het EK voor landenteams, dat dit weekend werd gehouden in Polen. Op de slotdag kwamen de sprinters, hardlopers, estafetteploeg en steeplechaser Veerle Bakker in actie. Dit artikel biedt een overzicht van de middag, het commentaar is van Andy Houtkamp.

200 meter vrouwen: Lieke Klaver verbetert persoonlijk record

Op de 200 meter waren de ogen gericht op Lieke Klaver, uitkomend in baan 6. "Ook van de buitenlandse pers", vertelde Houtkamp. "De dame die alles kan, net als Femke Bol." De verwachtingen maakte Klaver waar. Wat heet: de best geplaatste deelneemster zette een tijd neer van 22,46 seconden. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record (22,51), dat ze begin juni liep tijdens de FBK Games in Hengelo.

200 meter mannen: Taymir Burnet wordt vierde

"Een plaats bij de eerste vier of vijf zou al heel redelijk zijn", vertelde Houtkamp vlak voor de start. Bijna overtrof Taymir Burnet die verwachting, maar de geboren Curaçaoënaar was net niet snel genoeg voor een podiumplaats. Met een tijd van 20,70 seconden eindigde hij als vierde.

Steeplechase - Veerle Bakker

Veerle Bakker was de enige Nederlandse deelneemster bij de steeplechase, ook wel hindernisloop genoemd. "Het is wel een apart iets hoor, dat steeplechase. Dat is bij de vrouwen nog niet zo lang een officieel onderdeel bij de atletiek", vertelde Houtkamp. Wat is steeplechase eigenlijk? De 3000 meter wordt afgelegd op een 400-meterbaan, over 28 grote horden en 7 bakken met water. Met de toevoeging van water worden kleine rivieren nagebootst.

Bakker zou uiteindelijk als achtste eindigen in 10:02,87 minuten. Dat leverde Oranje negen punten op in het algemene landenklassement.

5000 meter mannen: ook Robin van Riel rent persoonlijk record

Robin van Riel eindigde op de elfde plek en pakte daarmee zes punten voor Oranje. Dat deed hij in een tijd van 14:13,89 minuten - een persoonlijk record voor de Tilburger.

4x400 meter estafette: Terrence Agard loopt blessure op

De laatste race van Oranje eindigde in een deceptie. Terrence Agard liep op plek vijf toen hij naar zijn been greep. Blessure. Hij zette door en gaf het stokje over, maar de wedstrijd was al gelopen. Oranje eindigde als laatste. In het algemene landenklassement eindigde het daardoor op plaats zes.

Ster advertentie
Ster advertentie