Sport
EONOS

Manchester City mag toch Europa in: 'Enorm verbaasd'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Manchester City mag toch Europa in: 'Enorm verbaasd'

Manchester City mag de komende seizoenen 'gewoon' uitkomen in de Europese voetbaltoernooien. De UEFA had de Engelse grootmacht voor twee seizoenen uitgesloten vanwege het overtreden van Financial Fair Play-regels. Maar sporttribunaal CAS veegde die straf maandag van tafel.

Maarten Fontein was een van de architecten van het begrip Financial Fair Play. Hij is verbaasd door de uitspraak van het CAS. "Enorm. Manchester City en Paris Saint-Germain zijn tweede clubs die al jarenlang op de radar zaten toen ik nog in het bestuur zat. En eigenlijk zijn deze clubs te reden dat het Financial Fair Play in werking is gesteld. En ik dacht echt dat het CAS de UEFA zou volgen. Want de UEFA doet echt niet lichtzinnig over zo'n maatregel."

Maar ergens is Fontein ook niet verbaasd. "Want dan wint het grote geld toch weer. Zijn daar krachten bij te normale rechtsgang die dit mogelijk maken. En blijkbaar wel dus."

Einde Financial Fair Play?

Veel clubs spraken van een slechte dag voor het voetbal. De vraag aan Fontein is of dit het einde is van Financial Fair Play. "Ik hoop het niet. Want ik hoop dat de UEFA toch met de rest van de clubs gaat kijken hoe ze dit gaan aanpakken. De grote clubs moeten nu opstaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie