Sport
NOS

Steven Berghuis laat PSV met nieuwe teleurstelling achter

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Berghuis laat PSV met nieuwe teleurstelling achter

Feyenoord sluit aan bij de betere clubs in de Eredivisie, na de 3-1 overwinning op PSV. De Eindhovenaren hadden alle moeite met Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, die drie keer raak schoot. De crisis bij PSV duurt dus voort.

Beide ploegen keerden met een slecht gevoel terug van een Europees duel. PSV moest het bij Rosenborg doen met een 1-1 gelijkspel, Feyenoord verloor met 3-2 van FC Porto. Bij de thuisploeg keerden spits Nicolai Jørgensen en doelman Kenneth Vermeer terug in de basisopstelling.

PSV maakte het spel in het eerste kwartier, met de grootste mogelijkheid voor Steven Bergwijn. Hij schoot over het doel. Toch was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Met het hoofd kopte Steven Berghuis, uitgekiend in het hoekje. Berghuis sprong hoger dan PSV-verdediger Olivier Boscagli, die zich simpel liet verschalken.

FEYPSV 1-0.mp3

De Rotterdammers kregen een strafschop in de 33e minuut. Denzel Dumfries pakte Luis Sinisterra bij het shirt. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag dat het de Colombiaan belemmerde. Berghuis schoot de penalty die volgde heel beheerst in de hoek. En zo mocht Feyenoord met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

FEYPSV 2-0.mp3

Knieblessure Malen

Vermeer voorkomt direct na de pauze een aansluitingstreffer van Donyell Malen. Vrij snel daarna liep de spits van PSV een vervelende knieblessure op. Malen strompelde naar de zijlijn. Ook Bergwijn liep met pijn over het veld.

Hattrick Berghuis

Bij een schot van Berghuis weerde verdediger Nick Viergever de bal af met de hand. Dat kostte PSV een tweede penalty. Berghuis wist ook nu raak te schieten. Het derde doelpunt van de aanvoerder van Feyenoord. Daarna kreeg Berghuis nog een aantal kansen, maar die werden allemaal gemist.

FEYPSV 3-0.mp3

Pereiro haalt zijn gram

Invaller Gaston Pereiro was de enige speler van de Eindhovenaren die indruk wist te maken. De Uruguayaan kwam met een bekeken en listige bal over Vermeer heen (3-1).

FEYPSV 3-1.mp3

Stelling van Borst

Het verlies is de volgende tik voor trainer Mark van Bommel. Na de vorige slechte fase volgde harden worden van directeur Toon Gerbrands. Of deze nederlaag het einde van de trainer bij dit PSV betekent, moet later duidelijk worden. Deze vraag staat centraal in de rubriek de stelling van Borst. Via het Instagram-account van NOS Sport kunt u aangeven wat PSV moet doen.

Ook de topper tussen AZ en Ajax is vanaf 16.45 uur live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie