Sport
EONOS

Sportforum: 'Ik vrees voor EK en ben ook bang voor Olympische Spelen'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Ik vrees voor EK en ben ook bang voor Olympische Spelen'

Elke maandag is er het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken, ook deze week. Ondanks dat er bijna geen sport op het programma stond, vanwege het coronavirus.

De gasten van deze editie zijn Volkskrant-journalist Robèrt Misset, sportmarketeer Marcel Beerthuizen, wielercommentator van de NOS Gio Lippens en Samantha van Wijk van NUsport.

Met een korte terugblik op de sportweek. Maar met name een vooruitblik. De volle Sportzomer lijkt in het water te vallen. Gaan de Olympische Spelen nog door? "Ik vrees met vrezen", zegt Lippens. "Ook al roepen ze in Tokio dat er niets aan de hand is. Maar ik kan me niet voorstellen dat je na zo'n crisis zo'n evenement kunt organiseren. Dit gaat volgens mij nog maanden duren."

EK

Ook het doorgaan van het EK Voetbal komende zomer is onzeker. Jacco Swart, die telefonisch reageerde, zit als directeur European Leagues dinsdag aan tafel bij het spoedoverleg van de UEFA. En hij ziet het somber in. "Er lijkt geen andere optie dan uitstel. Het verhaal van premier Rutte was duidelijk, dit kan wel eens een stuk langer gaan duren dan verwacht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misset vult Swart aan. "Heel Europa zit op slot. Er zijn twaalf speelsteden, en je wil niet dat massa's mensen door Europa gaan reizen."

Financiële gevolgen

Door de coronacrisis zitten sommige kleine Eredivisie-clubs met de handen in het haar. De financiële gevolgen kunnen zo groot zijn dat bepaalde clubs vrezen voor hun voorbestaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Beluister het hele Sportforum hier terug:

{podcast audio="125362" caption="'Angst voor een sportloze zomer'" }
Ster advertentie
Ster advertentie