Sport

Bram Tankink te gast in De Kopgroep

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Bram Tankink te gast in De Kopgroep

De heren van De Kopgroep worden in deze een-na-laatste Giro aflevering vergezeld door Bram Tankink, die de jarige Michael Boogerd ontvangt. Bram geniet enorm van deze Ronde van Italië en vertelt honderduit. Dat is ook hoe Mart hem herinnert uit zijn periode als renner: "We gooiden drie kwartjes in je en daar ging je! Dat was jouw grote verdienste in het peloton!"


#7 - Giro: Kwartjes (S06) - De Kopgroep wielerpodcast

Waar de heren de Giro eerst misschien wat aan de saaie kant vonden, laat Bram ze op een andere manier kijken. "In een grote ronde zijn er normaal gesproken zo’n 11 ploegen die een etappe winnen, dat zijn er nu al 13! Het is echt een Giro voor aanvallers."

Ook goede bekende Victor Campenaerts heeft al een etappe op zijn naam mogen schrijven. "Dat vond ik zo mooi, dat hij de focus van tijdrijden verlegt naar de koers, en dat dat dan ook nog lukt", vertelt Bram.

Ontknoping

Nu er nog maar 3 ritten te verrijden zijn en de ontknoping steeds dichterbij komt, wordt het spannend voor team Ineos of Bernal het roze kan vasthouden. Want was die inzinking woensdag een hongerklop, of heeft hij misschien toch weer last van zijn rug? "De komende dagen zullen heel anders worden en daar zal het verschil echt gemaakt worden", voorspelt Bram.

Wil jij ook voorspellen en heb je een idee wie de klimetappe van zaterdag kan winnen? Waag dan hier een gokje bij de Natte Vinger!

Ster advertentie
Ster advertentie