EONOS

Ajax dankzij Haller in halve finales van de KNVB-beker

2. Ajax dankzij Haller in halve finales van de KNVB-beker

Ajax heeft de halve finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In Amsterdam werd het 2-1 tegen PSV, Sébastien Haller maakte twee doelpunten voor de Amsterdammers.

Ajax was heer en meester in de eerste helft en kwam na 19 minuten spelen via Haller op voorsprong. De recordaankoop van Ajax werd goed vrijgespeeld en het was voor de spits een koud kunstje om de bal achter PSV-doelman Lars Unnerstall te schieten, 1-0.

Vijf minuten later was Haller opnieuw trefzeker. En daar ging een fout van Pablo Rosario aan vooraf. De middenvelder van PSV verloor de bal aan Anthony, de Braziliaanse vleugelaanvaller speelde vervolgens snel door naar Dusan Tadic en uit zijn voorzet tikte Haller beheerst binnen, 2-0.

Op slag van rust kreeg PSV een goede kans om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Daley Blind leed balverlies op het middenveld van Ajax en daardoor ging Donyell Malen ervandoor. De spits van PSV schoof de bal alleen naast het doel. Ajax kon via Tadic de wedstrijd voor het rustsignaal in het slot gooien, maar de Serviër schoot over.

Eigen doelpunt

Na bijna een uur spelen werd het weer spannend in Amsterdam. PSV kwam goed door aan de rechterkant van het veld en een voorzet van Denzell Dumfries werd door Ajax-verdediger Jurriën Timber in eigen doel gegleden, 2-1. Even later was er bijna weer een eigen doelpunt, maar Rosario had geluk en raakte de paal.

Ajax kreeg kansen om de 3-1 te maken, maar liet dat na. In de blessuretijd was PSV nog dichtbij de gelijkmaker, maar Davy Klaassen redde Ajax door de bal van de doellijn te schieten.

Halve finale

Ajax bekert door de overwinning verder en voegt zich bij Vitesse, dat zich dinsdag al plaatste voor de halve finales door Excelsior met 1-0 te verslaan. De andere twee kwartfinales (NEC - VVV-Venlo en sc Heerenveen - Feyenoord) zijn door het winterse weer afgelast. Die worden volgende week woensdag ingehaald.