Sport
BNNVARA

'Wat een fenomeen is Mathieu van der Poel'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wat een fenomeen is Mathieu van der Poel'

Op fenomenale wijze won Mathieu van der Poel afgelopen weekend de vijfde etappe van de Tirenno-Adriatico. Na een solo van 50 kilometer passeerde de Nederlandse kampioen als eerste de eindstreep. De overwinning in één woord? "Fantastisch", zegt Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

Vorig jaar won Van der Poel deze rit ook, al was het toen op een geheel andere wijze. Toen bracht Van der Poel als lid van een vroege kopgroep deze etappe op zijn naam. Nu fietste hij de laatste kilometers van de 'etappe van de muurtjes' helemaal in zijn eentje.

10 seconden voor de nummer twee

60 kilometer voor de eindstreep was de oorspronkelijke kopgroep behoorlijk uitgedund. Onder andere de met materiaalpech kampende Julian Alaphilippe, de winnaar van de tweede etappe, verdween uit die groep. Rond 50 kilometer voor het einde zette Van der Poel aan, ondanks de opstekende wind. Hoewel hij eerst op grote voorsprong reed, passeerde Tadej Pogačar 10 seconden na Van der Poel de eindstreep. Als derde ging Wout van Aert over de finish met 49 seconden afstand op de winnende tijd.

'Wat een fenomeen'

"Wat een fenomeen, wat een man", zegt Erben Wennemars. Als groot fan van Van der Poel zat hij natuurlijk aan de buis gekluisterd. "Een enorme solo, fantastisch. Helemaal kapot maar gewonnen. En dat stort hij zichzelf ter aarde na de finish. Dat doet hij altijd, maar ik snap het heel goed."

Wil jij meedoen met de kleine sportcitatenquiz? Ga dan naar de Instagrampagina van B.V.S.C./De Nieuws BV en check de stories!

De bloedstollend spannende strijd onderin de Eredivisie - B.V.S.C.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie