Sport
NOS

Ploeggenoot van Roglič mag ook juichen in Vuelta

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ploeggenoot van Roglič mag ook juichen in Vuelta

Sepp Kuss heeft de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De klimmer van Jumbo-Visma was de beste van de vluchters. Achter hem kon ook zijn kopman Primož Roglič juichen; de Sloveen pakte opnieuw tijd op zijn concurrenten.

De Amerikaan Kuss was onderdeel van een zeventienmans kopgroep. Vier grote cols stonden de renners te wachten. De 24-jarige renner bleef tot de laatste klim, de Puerto del Acebo, in de luwte. Kuss kwam uiteindelijk solo aan. Opnieuw feest dus voor Jumbo-Visma, dat eerder al won in etappe tien met Primoz Roglic.

De Sloveen is nog altijd in het bezit van de rode leiderstrui. Op de slotklim versnelde de 29-jarige Roglič. Alleen wereldkampioen Alejandro Valverde kon hem volgen. De nummer twee in het algemeen klassement heeft na etappe 15 een achterstand van 2.25 op Roglič. Pogačar en Lopez (de nummers drie en vier) liepen ongeveer een halve minuut tijdverlies op.

Maandag is er een rustdag in Burgos. De laatste week van de Vuelta bestaat uit nog vier bergritten. Mocht Roglič geen mega-slechte dag kennen, dan lijkt de eindzege een zekerheidje.

Ster advertentie
Ster advertentie