Sport
NOS

Irene Schouten prolongeert wereldtitel met derde tijd ooit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Irene Schouten prolongeert wereldtitel met derde tijd ooit

Schaatser Irene Schouten heeft haar turbulente seizoen afgesloten met een WK-titel op de 5.000 meter. Ze kwam in de slotrit tot 6.41.25, de derde tijd ooit.

Schouten moest boven zichzelf uitstijgen, want Martina Sáblíková had eerder een snelle tijd gereden. De 35-jarige Tsjechische deed voor de 15e keer mee aan een WK en reed nu haar snelste tijd ooit op een eindtoernooi: 6.47.78.

Schouten ging daar dus in de laatste rit onderdoor, net als Ragne Wiklund. De Noorse eindigde op plaats twee. Sanne in 't Hof werd vijfde.

10 kilometer

De 10.000 meter voor mannen kende een verrassende winnaar. De Italiaan Davide Ghiotto reed een nationaal record: 12.41.35. Patrick Roest stortte helemaal in tijdens zijn rit tegen Graeme Fish. Met zijn handen op de knieën kwam Roest zwoegend over de streep, als vierde. Jorrit Bergsma haalde het zilver en Canadees Ted-Jan Bloemen won het brons.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie