Naar homepage
Sport

Roelant Oltmans: 'Hockeyteam niet getest op corona'
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Roelant Oltmans: 'Hockeyteam niet getest op corona'

Hockeytrainer Roelant Oltmans heeft de afgelopen acht jaar bijzondere ervaringen opgedaan als coach in Azië. Nu is hij terug in Nederland als trainer van Kampong. Hij vindt het verbazingwekkend dat zijn team niet getest wordt op corona.

Dat zei Oltmans zondag op De Perstribune van MAX. "Wij hebben dat wel gevraagd. Maar de GGD zei nee dat doen we alleen als er klachten zijn. Terwijl in Maleisië gingen we trainen en daar is mijn hele team meteen getest. Ik vind dat er hier heel laks met het virus omgegaan wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Avonturier in Azië

De afgelopen twee jaar werkte Oltmans als trainer in Maleisië, daarvoor zat hij ook nog in India. In dat laatste land had hij zijn leukste tijd. "India is een land met een enorme hockeyhistorie. Ze hunkerden weer naar succes. Vanaf dag 1 zag je dat de spelers zo ongelofelijk graag wilden." Met Maleisië wilde hij zich plaatsen voor de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio. Dat is niet gelukt. "We waren dichtbij, maar we hebben het zelf weggegeven", zegt Oltmans daarover. Ook vindt hij het jammer dat hij in Maleisië niet genoeg betrokken mocht zijn bij talentontwikkeling.

Atlanta 1996

Het grootste hockeysucces van Roelant Oltmans was het winnen van Olympisch goud bij de Spelen van Atlanta in 1996. Alleen zag het er daar in het begin van de finale helemaal niet naar uit. "Ik weet nog heel goed dat ik in de rust zei het is niet Nederland - Spanje maar Jansen - Spanje, onze keeper Ronald Jansen was onwaarschijnlijk goed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oltmans heeft zijn eerste wedstrijd er inmiddels opzitten met Kampong. Rotterdam werd in een oefenduel verslagen.

Ster advertentie
Ster advertentie