Sport
EONOS

Amrabat blikt terug op WK 2018 met Marokko: 'Hoorde pas in ziekenhuisbed de uitslag'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Amrabat blikt terug op WK 2018 met Marokko: 'Hoorde pas in ziekenhuisbed de uitslag'

Vol trots stond voetballer Nordin Amrabat twee jaar terug aan de aftrap van het eerste WK-duel van Marokko in twintig jaar. In de rubriek 'Deze dag in het verleden' blikt hij in Langs de Lijn En Omstreken terug op een opmerkelijke wedstrijd.

Marokko was veel beter dan Iran op die 15de juni van 2018, maar vergat te scoren. Of ja: er scoorde wel een Marokkaan, maar dat was in eigen goal. En ook nog eens in blessuretijd. Een zure nederlaag, die de Leeuwen van de Atlas tijdens het WK niet meer te boven kwamen.

Gek genoeg hoorde basisspeler Nordin Amrabat (ex-PSV en VVV) pas een dag later dat zijn ploeg had verloren. In het ziekenhuis, want hij was uitgevallen met een hersenschudding, die hij opliep na een flinke botsing.

Nordin Amrabat blikt terug op bijzonder WK voor Marokko in 2018

"Toen ik in het ziekenhuisbed wakker werd, vertelde mijn zaakwaarnemer dat het 1-0 was geworden. Ik dacht: yes, we hebben gewonnen. Maar het bleek 1-0 voor Iran te zijn geweest. Ik heb het trouwens wel tien keer gevraagd, want elke keer vergat ik het antwoord."

Zijn geheugen is dan nog niet hersteld. "Ik zag op mijn telefoon dat ik een oproep had gemist van mijn moeder. Dus belde ik haar. Maar dat gebeurde wel vier keer, omdat ik ook elke keer vergat dat ik al had teruggebeld."

'Achteraf wel raar geweest'

Amrabat brengt op vrijdagavond nog de nacht door in het ziekenhuis, op woensdag staat hij alweer op het voetbalveld tegen Portugal. "Achteraf is dat wel raar geweest. Want de dokter zei me dat ik een risico nam met mijn leven. Stel ik zou nog een klap krijgen, dan zou ik volgens hem kunnen te komen overlijden."

Twee jaar later denkt de voetballer dat hij er nog altijd last van heeft. "Want vroeger had ik echt een goed geheugen en kon ik makkelijk details herinneren uit mijn jeugd. Nu gaat dat een stuk moeilijker."

Ster advertentie
Ster advertentie