Sport
NOS

Harrie Lavreysen oppermachtig naar vierde wereldtitel op de sprint

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Harrie Lavreysen oppermachtig naar vierde wereldtitel op de sprint

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft de wereldtitel op de sprint geprolongeerd. Op de baan vlakbij Parijs versloeg hij in de finale Matthew Richardson uit Australië met speels gemak.

Lavreysen won eerder deze week ook de keirin op de WK. Met het Nederlands team werd hij tweede op de teamsprint. De overwinning op de sprint betekent zijn elfde wereldtitel in totaal.

De eerste race versloeg Lavreysen zijn tegenstander met gemak met een fietslengte voorsprong. In de tweede race kwam de Nederlander van ver, maar denderde er in de laatste bocht voorbij.

Brons voor Steffie van der Peet

Nog een medaille voor Nederland op de keirin voor vrouwen. De 23-jarige Steffie van der Peet haalde het brons binnen. Olympisch kampioen Shanne Braspennincx behaalde ook de finale, maar werd daarin laatste.

Op de laatste dag van de WK baanwielrennen werd jong talent Daniek Hengeveld bovendien vijfde in de puntenkoers. Het koppel Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik kwam in een spannende madison ook niet verder dan plaats vijf. Havik won eerder in de week verrassend de wereldtitel op de puntenkoers. Tot slot, Philip Heijnen eindigde als achtste in de afvalrace.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie