Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Lee Towers moet blijven als marathonzanger'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Lee Towers moet blijven als marathonzanger'

Lee Towers zong vanochtend de deelnemers aan de marathon van Rotterdam voor het laatst toe met You'll Never Walk Alone. Na dertig jaar stopt de volkszanger er door fysiek ongemak noodgedwongen mee. Hugo Borst vindt dat hij moet blijven, betoogt hij met zijn Stelling van deze week. "Hij hoort bij Rotterdam als de Euromast en de Maastunnel."

Video niet beschikbaar

Zondag 14 april 2024 markeert voor veel marathonliefhebbers het einde van een tijdperk. Voor het laatst zong Lee Towers de deelnemers voor aanvang toe. Dertig jaar lang was het You'll Never Walk Alone van de inmiddels 78-jarige volkszanger een geliefd onderdeel van de bekendste marathon van Nederland. Fysiek ongemak dwingt hem tot stoppen. "Hij hoort bij Rotterdam als de Euromast en de Maastunnel", vertelt Hugo Borst. "Hij is bijna niet weg te denken uit het Rotterdamse."

Wat doe je als iemand niet weg te denken is? Hem vragen te blijven, natuurlijk. "Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe de mensen erover denken", zegt Borst, hoewel hij zelf ook weet dat het afscheid van Lee Towers wel degelijk definitief is. Andere vraag dan: wie zou 'm moeten opvolgen? En wat vinden de luisteraars eigenlijk van de volkszanger?

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Ervaringsdeskundige Jenk schrijft "Ik heb vijf keer de geweldige marathon in Rotterdam gelopen, maar ik ben nooit een fan geweest van het gezang van Lee Towers. Sterker nog, ik werd er niet bepaald rustiger van. Meezingen deed ik al helemaal niet. Maar voor alle anderen die het wel waarderen, stop ik wel even mijn vingers in mijn oren. Het publiek is overigens wel fantastisch."

Peter gunt de volkszanger zijn pensioen. "Van mij mag-ie weg. Davina is een goede opvolger en kan nog jaren mee", doelt hij Davina Michelle.

Mariska deelt bovenstaande mening: "Lee Towers is geweldig, maar het is tijd om met pensioen te gaan. Het was af en toe echt vals. Davina Michelle kan hem vervangen."

Martin schrijft: "Ik denk dat Anita Meijer de beste opvolger is. Meneer Towers is klaar, anders gaat het zielig worden."

Eline is wél fan en heeft ook een tip voor zijn opvolger. "Lee Towers moet blijven. Maar als we hem zijn rust moeten gunnen, dan graag Davina Michelle. Mocht ze dan You'll Never Walk Alone niet zingen, dan kan ze altijd nog voor of tijdens de marathon Het Duurt te Lang zingen."

Robert ziet het liefst helemaal geen vervanger. Hij schrijft: "Stoppen en gewoon niet vervangen. Als je kijkt naar de verbazing van de internationale lopers bij de start, kun je maar één ding concluderen: niet meer doen!"

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie