Sport
NOS

Luister de WK-finale tussen VS en Nederland live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de WK-finale tussen VS en Nederland live op NPO Radio 1

Om 17.00 uur is het zover: Nederland neemt het op tegen de Verenigde Staten in de WK Finale. Je volgt het live op NPO Radio 1 in Langs de Lijn.

"We weten allemaal dat Amerika de favoriet is. We hebben veel respect voor ze, maar geen ontzag", aldus bondscoach Sarina Wiegman. "Het wordt een opzichzelfstaande wedstrijd, daarin kan van alles gebeuren. En wij gaan voor een stunt. We zullen het zwaar krijgen, maar er komen ook zeker kansen om ze pijn te doen."

Wiegman voelt dat er iets bijzonders te gebeuren staat en dat levert niet alleen spanning op. "We genieten er ook van. Wie had durven dromen dat we hier staan? Om heel eerlijk te zijn had ik vier jaar geleden niet gedacht dat we Europees kampioen zouden worden, naar de Olympische Spelen zouden gaan en de WK-finale zouden halen."

Een dag voor de finale zit de meeste voorbereiding er al grotendeels op voor Wiegman. "We zetten vanavond nog even de puntjes op de i en gaan nog rustig een nachtje slapen, hoop ik, en eten en drinken en dan spelen."

Ster advertentie
Ster advertentie