Sport
AVROTROS

Publiek bij NEC-De Graafschap: “Op een normale manier genieten”

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Publiek bij NEC-De Graafschap: “Op een normale manier genieten”

Voor het eerst dit jaar gaat het gebeuren: publiek bij een voetbalwedstrijd. Aankomende zondag is het zover voor ruim 1100 supporters van NEC. Zij zijn erbij als hun club tegen De Graafschap speelt. Voorzitter Jeroen Rengers van de supportersvereniging kijkt ernaar uit, zegt hij in Humberto. “Het is ook een belangrijke wedstrijd.”

Vorig jaar rond deze tijd gingen de stadions dicht”, blikt Rengers terug. “In september mochten we nog 1 of 2 keer naar de Goffert komen, op anderhalve meter. En nu gaat het eindelijk weer beginnen!”

Niet uitverkocht

Er waren 1500 kaarten beschikbaar voor het wetenschappelijke experiment. Toch zijn er maar 1153 kaarten verkocht. "Eerst kregen seizoenskaarthouders de kans. We hoopten dat iedereen mee zou doen”, vertelt de supportersvoorman.

“Maar je hoort wel bezwaren. Je moet twee keer getest worden, misschien drie keer. Je kunt met een steekproef nog uit de rij gehaald worden.” Daarnaast is het simpelweg niet altijd even praktisch, geeft Rengers toe. “Je mag ook vijf dagen niet bij kwetsbaren in de buurt komen, dus als je een ziek familielid hebt...”


Bubbels

In zes verschillende bubbels (mondkapje op, mondkapje af, wel afstand, geen afstand) wordt het publiek toegelaten. Rengers: “In september, oktober, toen we nog wel naar het stadion mochten, hadden we al weinig besmettingen. Maar nu moet het ook wetenschappelijk worden aangetoond.”

Hij zit zelf in de bubbel waarin alles mag. “Ik ga gewoon op een normale manier weer genieten van het voetbal. Hopelijk winnen we de wedstrijd en kunnen we een paar keer juichen. Het is een belangrijke wedstrijd.”

Ster advertentie
Ster advertentie