Sport
MAX

Ron Jans: 'trainersvak mooier dan voetballer zijn'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Ron Jans: 'trainersvak mooier dan voetballer zijn'

Na een bewogen periode bij FC Cincinnati keert Ron Jans komend seizoen terug op de Nederlandse velden als trainer van FC Twente. De oud-trainer van onder meer FC Groningen en sc Heerenveen noemt het trainersvak zelfs mooier dan het zijn van speler.

Ron Jans op De Perstribune

Dat zei Jans zondag op De Perstribune van MAX. "Ik vind het trainersvak nog mooier dan het voetballer zijn. Omdat je zoveel meer verantwoordelijk bent voor het totaal." Daarmee deelt Jans de mening van zijn oude trainer Fritz Korbach toen Jans speler was bij PEC Zwolle. "Een jezusvak zoals Korbach het noemde past niet bij mij, maar ik vind dit echt een wereldvak."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racismerel Cincinnati

Ron Jans was tot januari trainer van FC Cincinnati. Die club moest hij verlaten na een racismerel. Hij zou het n-woord hebben meegezongen in een liedje. Jans betreurt wat er gebeurd is en zou het nu anders aanpakken. "Ik heb daar 7 fantastische maanden gehad, maar een verschrikkelijke laatste week." Tegelijk is Jans blij om nu weer in Nederland trainer te mogen zijn.

KNVB beker

Jans was 9 jaar trainer bij FC Groningen waar hij onder meer Luis Suarez één seizoen onder zich had. De toen nog jonge Uruguyaan moest van Jans vechten voor een basisplaats maar overtuigde meteen in dat seizoen. Zijn grootste succes beleefde Jans echter als trainer van PEC Zwolle met het winnen van de KNVB beker. In een historische finale werd met 5-1 gewonnen van Ajax. "Je bereidt wedstrijden altijd voor. En alles wat we wilden lukte. Iedereen was top, alle kansen gingen erin", aldus Jans. Het zorgde voor ongekende taferelen in Zwolle waar Jans zelf best tegenop zag. "Ik zag zo op tegen die festiviteiten, maar het was fantastisch."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie