Sport
NOS

Belg Abdi duikt onder Europees record in jubileumeditie marathon Rotterdam

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Belg Abdi duikt onder Europees record in jubileumeditie marathon Rotterdam

De veertigste editie van de Rotterdam Marathon is een prooi geworden voor Bashir Abdi. De 32-jarige Belg bleef met een tijd van 2.03.35 ruim onder het Europees record van de Turk Kaan Kigen Özbilen (2.04.16).

De strijd begon al vroegtijdig

De strijd begon al vroegtijdig, want nog voor het 30 kilometerpunt waren alle hazen uit de wedstrijd en maakte Marius Kipserem zich los van de rest. De Keniaan liep op dat moment bijna een minuut onder zijn parcoursrecord van 2.04.11, gelopen in 2019.

Kipserem kon zijn tempo niet volhouden en werd achterhaald door Bashir Abdi en de Ethiopiër Dawit Wolde. Abdi, elf weken terug nog goed voor brons op de Spelen, pakte vervolgens het initiatief en liet Kipserem en Wolde achter zich.

Bij vrouwen: Keniaanse Stella Barsosio

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Keniaanse Stella Barsosio. Zij passeerde de finish in 2.22.08 en verbeterde haar persoonlijke record met anderhalve minuut.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie