Sport
EONOS

Van Zwolle naar Cincinnati: Nijkamp vond kritiek bij PEC 'respectloos'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Zwolle naar Cincinnati: Nijkamp vond kritiek bij PEC 'respectloos'

Ze gaan hem missen in Zwolle. Althans, de meesten. Na zeven jaar neemt Gerard Nijkamp afscheid als technisch directeur bij PEC Zwolle. Nijkamp verhuist naar Amerika. Daar wordt hij, met een duur woord, 'general manager' van FC Cincinnati.

Van Zwolle naar Cincinnati: Nijkamp is klaar voor nieuw avontuur

Die club speelt sinds kort in de Major League Soccer, het hoogste niveau. Nijkamp werd gepolst door Mike Mossel, die in 2009 mede-oprichter was van Dayton Dutch Lions.

De clubpresident Jeff Berding heeft geen verstand van voetbal, dus werd Nijkamp gepolst of hij interesse had om voetbal-know-how aan de club toe te voegen.

Het afscheid bij PEC valt hem na zeven jaar wel zwaar. "We hebben daar mooie dingen gedaan. We zijn gegroeid naar een stabiele organisatie, hebben bekers gewonnen en mooie posities geclaimd op de ranglijst", zegt Nijkamp bij Langs de Lijn en Omstreken.

Respectloos

In zijn laatste seizoen kreeg Nijkamp ook veel kritiek. Dat heeft invloed gehad op zijn beslissing om de club te verlaten. "De manier waarop soms ongegrond kritiek werd geuit op mijn functioneren, dat vond ik niet helemaal terecht en zelfs een beetje respectloos", besluit hij.

Ster advertentie
Ster advertentie