Sport
EONOS

Vooruitblikken op de meest bijzonder Tour ooit: 'Organisatie heeft er alles aan gedaan'

foto: Instagramfoto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Vooruitblikken op de meest bijzonder Tour ooit: 'Organisatie heeft er alles aan gedaan'

Zaterdag barst het Tour-geweld weer los. Twee maanden na de oorspronkelijk geplande start. Het belooft nu al de meest bijzondere Tour de France ooit te worden.

Naast het sportieve zal het dit jaar ook veel gaan over corona. In Langs de Lijn En Omstreken blikken wielercommentator Gio Lippens en voormalig-wielrenner Tom Veelers vooruit op de Tour.

Bang dat de Tour niet door zou gaan was Veelers niet. "Ik had wel verwacht dat ze er alles aan zouden doen om het door te laten gaan. Ze willen ook een stukje beleving mee geven aan Frankrijk. Sport is emotie en via de Tour kun je de meeste mensen bereiken", regeert de man die drie keer de Tour reed.

Lippens ziet ook dat het voor de organisatie geen optie was om de Tour niet door te laten gaan. "Het is belangrijk voor de economie. Denk aan alle plaatsten waar de Tour langs komt. Maar het is ook echt een volksfeest voor de Fransen. Daardoor is de Tour machtig. Premier Enmanuel Macron wil niet de geschiedenis in gaan als de gene die de Tour heeft afgelast. Daar maakt de ASO gebruik van en daardoor zijn ze sterk."

Video niet beschikbaar

Uiteraard gaat het er ook om wie er over drie weken uiteindelijk in het geel Parijs binnenrijdt. "Primoz Roglic is wat mij betreft de grote favoriet", reageert Lippens. "Hij heeft zo'n 50 procent kans om te winnen. Tom Dumoulin en Egan Bernal geef ik dan 25% kans."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie