Sport
NOS

Max Verstappen wint in Monaco: 'Hij kan een keer thuisblijven en dan staat hij nog steeds eerste'

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint in Monaco: 'Hij kan een keer thuisblijven en dan staat hij nog steeds eerste'

Beginnen op pole betekent winnen, is de algemeen geaccepteerde gedachte bij de Grand Prix van Monaco. Max Verstappen maakte die verwachting waar: zijn voorsprong op nummer twee Fernando Alonso was bijna een halve minuut.

De Grand Prix van Monaco, de coureurs weten dat dat een verhaal apart is. Zo ook vanmiddag: een flinke regenbui maakte de listige bochten nog moeilijker dan normaal. F1-analist Jeroen Bleekemolen noemde het rijden over het natte parcours zelfs "misschien wel het moeilijkste om mee te maken." De middag werd gedomineerd door Verstappen, die langer dan verwacht doorreed op zijn medium banden.

Bleekemolen was misschien wel meer onder de indruk van Fernando Alonso, die op bijna een halve minuut van Verstappen als tweede eindigde. De Aston Martin-coureur schrok in ronde veertien even, omdat hij dacht dat er wat mis was met zijn auto. "Is mijn voorband lek?", vroeg hij bezorgd over de boordradio. Zijn team stelde hem gerust: er was niks aan de hand. "Het is uniek. Hij is 41, dat is eigenlijk te oud voor een Formule 1-coureur", vertelt Bleekemolen. "Na de 40 wordt het meestal wat minder in de Formule 1. Maar hij blijft maar gaan, hij let op alles. Nu ook weer: als je zijn radio’s hoort… het is uniek, die man."

Ja, Verstappen kwam weer eens als eerste over de eindstreep. En ja, dat deed hij op een parcours waar inhalen moeilijk is. Maar of de race in Monaco saai is? Bleekemolen is het oneens met mensen die dat zeggen. "Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten." Niettemin heeft Verstappen zijn voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez flink vergroot - het verschil in het klassement is opgelopen tot 39 punten. Bleekemolen, ironisch: "Verstappen kan een keer thuis blijven en dan staat hij nog steeds eerste."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie