Sport
EONOS

In schaduw van Herlings jaagt motorcrosser Van de Ven op wereldtitel voor vrouwen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In schaduw van Herlings jaagt motorcrosser Van de Ven op wereldtitel voor vrouwen

Iedereen kent Max Verstappen of Jeffrey Herlings. Grote namen in de auto- en motorsport, maar Nederland beschikt over nog een topper. Nancy van der Ven doet al jaren mee in de hoogste motocrossklasse voor vrouwen, de WMX, en jaagt dit seizoen opnieuw op de wereldtitel.

De 24-jarige Van de Ven werd al vijf keer tweede in het wereldkampioenschap, maar zet nu alles op alles om aan het einde van het seizoen op de hoogste trede van podium te staan. "Tweede is niet het ultieme doel. Het is een hele prestatie om vijf keer tweede te worden van de wereld, maar ik was liever vijf keer eerste geworden."

Het seizoen is inmiddels één wedstrijd oud en Van de Ven is er goed aan begonnen. Ze won de eerste grand prix en leidt in het algemeen klassement.

Waar overwinningen van Verstappen en Herlings in de media breed worden uitgemeten, is het in de kranten zoeken naar berichten over de vrouwelijke motorcrosssport. Van de Ven hoopt dat daar verandering in komt. "Het maakt voor mij niet echt uit of ik wat bekender ben, maar voor de sport en om sponsoren binnen te halen, zou het wel heel leuk zijn."

Eigen bedrijf

Van de Ven is veel uren bezig met het training, maar heeft daarnaast nog tijd over voor haar eigen bedrijf. "Ik ben wimperstyliste geworden, ik zet nepwimpers bij vrouwen en meiden. Ik ben dat eigenlijk gaan doen om wat tijd te doden en omdat ik het leuk vond, maar uiteindelijk heb ik een bedrijfje opgezet en heb het daar heel druk mee."

Ze geeft aan dat ze haar twee passies goed kan combineren. "Als ik een week naar Italië ga om te trainen, kan ik iedereen zo inplannen dat ik een week vakantie heb. Als ik voor een baas zou werken en zou zeggen dan en dan kan ik niet, dan hoef ik de week erna ook niet meer te komen."

Bekijk hier het hele gesprek met Van de Ven.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie