Sport
NOS

Thomas Krol neemt revanche met wereldtitel op 1.500 meter, compleet Nederlands podium

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Krol neemt revanche met wereldtitel op 1.500 meter, compleet Nederlands podium

Thomas Krol heeft met 1:43.75 de 1.500 meter op de WK Afstanden in Heerenveen gewonnen. De Nederlander revancheert zich hiermee voor de diskwalificatie op de 1.000 meter gisteren na twee valse starts. Kjeld Nuis en Patrick Roest vormen het complete Nederlandse podium op de koningsafstand.

Video niet beschikbaar

Het is een unicum dat er een clean sweep is op de 1.500 meter. Van de Nederlanders kwam Nuis als eerste in actie. Nuis reed keurige rondes en zette de richttijd op 1:44.11. Roest kwam daar een rit later, met als tegenstander de Noor Sverre Lunde Pedersen, niet in de buurt. In de twee ronde verloor hij al meer dan een seconde op Nuis. De uiteindelijke eindtijd van Roest was 1:45.49.

In de laatste rit kwam Krol in de baan. Zijn directe tegenstander Bart Swings uit Belgiƫ was al na de eerste honderden meters geen partij meer. Continu had Krol een halve seconde marge op Nuis.

Krol was in 2019 ook al wereldkampioen op de 1.500 meter. Nuis won de titel in 2018 en 2020. Later vandaag nog de langste afstanden, de 5.000 meter voor vrouwen en de 10.000 meter voor mannen, live bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie