Sport

Wint deze Colombiaan ooit de gele trui?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wint deze Colombiaan ooit de gele trui?

[NOS] Hij is het klimtalent bij uitstek, rijdt bij de juiste ploeg om in toekomst kampioen te worden en is nog maar 21 jaar oud. Egan Bernal: hij staat op dit moment op de 23e plaats in de Tour, op de 23 minuten achterstand van zijn teamgenoot in de gele trui. En dat terwijl hij in een dienende rol rijdt.

Als je de renner zelf vraagt of hij binnen vijf jaar de tour kan winnen dan blijft hij met beide benen aan de grond. Hij durft er niet aan te denken, want zo werkt het wielrennen niet volgens de Colombiaan.

Fantastisch seizoen

En het is knap dat de jonge sportman met beide benen aan de grond blijft. Want hij krijgt veel media aandacht, door zijn fantastische wielerseizoen. Volgens de persofficier van team Sky gaat hij daar echter goed mee om. "Hij is verlegen maar tevens intelligent. Hij blijft een beetje in de luwte en blijft vooral gewoon lekker fietsen."

Dat de jonge sporter niet naast zijn schoenen loopt is opvallend, zeker na zijn successen dit jaar. Zo won hij dit jaar de ronde van California en werd hij tweede in de ronde van Romandiƫ. Ongekende prestaties voor een 21-jarige.

De nieuwe Froome?

Als je het aan zijn ploegleider Servais Knaven vraagt, dan is het de bedoeling dat Bernal de nieuwe Froome wordt. "Natuurlijk weet je niet hoe zo een jongen zich ontwikkelt, maar hij is al drie a vier stappen verder dan wij verwachtten."

De Tour is een goede leerschool voor de jongste renner van het peloton. En dat biedt ploegleider Knaven de hoop dat de renner "in de toekomst hier ooit als kopman van start gaat".

Beide benen aan de grond

De Colombiaanse fans zijn blij met de vernieuwde hoop. Een paar jaar geleden leek Nairo Quintana ook direct door te schieten van jong talent naar gele trui drager. Toch leert de ervaring dat de stap van talent naar winnaar zelden een vloeiende beweging is.

Quintana is nog niet de renner waarop de meeste fans hoopten. Maar ook hij is met 28 jaar nog relatief jong voor een wielrenner. De Colombiaanse fans hebben voorlopig nog genoeg om naar uit te kijken, met goede hoop op de gele trui.

Ster advertentie
Ster advertentie