Sport
MAX

Gio Lippens & Sebastiaan Timmerman: 'We weten nog niet of we naar Frankrijk mogen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gio Lippens & Sebastiaan Timmerman: 'We weten nog niet of we naar Frankrijk mogen'

Voor het eerst in jaren zijn Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman in de maand juli in Nederland te vinden. Normaal zouden ze nu verslag doen van de Tour de France. "We weten nog niet of we naar Frankrijk mogen."

Dat zei Gio Lippens zondag op De Perstribune van MAX. "De organisatie is nog aan het bestuderen wat er met de Tour-bubbel gaat gebeuren. Pas dan weten we of we het gaan doen zoals we altijd doen of dat we in Nederland blijven", zegt Lippens. Sebastiaan Timmerman zit al enkele jaren achterop de motor in de koers. Daarvoor deed Gio Lippens dat, maar die doet tegenwoordig het commentaar vanaf de finish.

Drie weken uit de koffer leven

Voor beide heren is de Tour verslavend. "Het mooiste is om drie weken uit een koffer te leven", beamen zowel Lippens als Timmerman. Dat de Tour dit jaar pas later verreden gaat worden is voor Sebastiaan Timmerman ook wel voordelig. "Voor het eerst vier ik de verjaardag van m’n vrouw in Nederland. Ik leerde haar kennen toen ik al naar de Tour ging."

Froome op de Mont Ventoux

Tegelijk bestaat Radio Tour de France dit jaar 50 jaar. Het programma heeft in de loop der jaren vele historische momenten bekend. Bijvoorbeeld het winnen van de Tour de France in 1980 door Joop Zoetemelk. Maar het historische moment van Gio Lippens komt uit de Tour de France van 2016. Chris Froome viel op de Mont Ventoux, had geen reservefiets en rende de berg op. "Dit is ongekend, dit gebeurt nooit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Tour de France staat nu op het programma voor 29 augustus tot 20 september.

Ster advertentie
Ster advertentie