Sport
BNNVARA

Niet leeftijd maar resultaten tellen in sport

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Niet leeftijd maar resultaten tellen in sport

Kijk niet naar de leeftijd, kijk naar de resultaten, zegt Annemiek van Vleuten tegen Het Nieuwsblad. Ze is misschien niet meer de jongste in het peloton, aan stoppen denkt ze nog niet. Oud-schaatser Erben Wennemars is het met haar eens, zegt hij in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

De 38-jarige Van Vleuten zegt zelf: "Vorig jaar haalde ik mijn beste waarden en was ik fysiek beter dan ooit." Bovendien heeft ze nog plezier in het fietsen, en de ambitie en motivatie om er nog vol voor te gaan, dus waarom zou ze stoppen?

Afgelopen weekend werd Van Vleuten nipt tweede achter Demi Vollering in Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij liet ze de tweede zege op de koers net aan haar voorbij gaan.

Nog vijf jaar mee

Een volgende kans op het winnen van de ronde zit er dik in, want Van Vleuten stopt voorlopig nog niet: "Mentaal kan ik het nog zeker vijf jaar opbrengen. Of de benen zolang meewillen, dat is een andere vraag", zegt ze tegen Het Nieuwsblad. "Ik besef dat op een bepaald moment mijn niveau zal dalen en dan zal ook mijn motivatie naar beneden gaan. Mijn drijfveer is niet per se winnen, maar het gevoel hebben dat ik nog steeds kan verbeteren. Op het moment dat ik voel dat ik minder aan het worden ben, stop ik. Ook al zal dat met veel hartzeer zijn."

Wennemars ziet ook niet waarom leeftijd een rol zou moeten spelen: "Pechstein is ook tegen de 50 en schaatst nog steeds."

Ophef op het WK snooker door omstreden techniek - B.V.S.C.

Meer van `B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie