Sport
EONOS

ABN Amro Open bestaat 50 jaar: Van McEnroe tot Federer en bijzondere verhalen achter de schermen

foto: Suus Boschloofoto: Suus Boschloo
  1. Nieuwschevron right
  2. ABN Amro Open bestaat 50 jaar: Van McEnroe tot Federer en bijzondere verhalen achter de schermen

Het tennistoernooi ABN Amro Open viert zijn vijftigste editie. Voor Langs de Lijn En Omstreken reden genoeg om een locatie-uitzending te maken van dit jubileum.

In Ahoy, waar het tennistoernooi voor de vijftigste keer wordt georganiseerd, komen verschillende gasten langs om mooie anekdotes op te halen. Zo vertellen toernooidirecteur Richard Krajicek en Peter Bonthuis, oud-toernooidirecteur, over hun werkzaamheden.

En dat het toernooi door de jaren heen is veranderd, beaamt Bonthuis. "We hadden geen loges, geen VIP-dorp, er was een baan, nu zijn er zeven."

De oud-toernooidirecteur vertelt verder mooie anekdotes over hoe hij John McEnroe en Jimmy Connors, met wie hij aan het zwembad lag, wist te strikken om naar Rotterdam te komen.

Ook Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor schuiven aan. Zij verloren maandag in de eerste ronde van het dubbelspel van een Belgisch duo en komen later nog individueel in actie.

Vorig jaar wonnen ze samen een toernooi in Antwerpen en dat is toch een gezamenlijk hoogtepunt. "We hebben vorig jaar vier dubbelpartijen gewonnen en daarmee hebben we dus een toernooi gewonnen. Beter zo, dan vier keer de tweede ronde halen", grapt Griekspoor.

Later schuift ook de inmiddels 63-jarige Michiel Schapers aan in de studio. Schapers was ballenjongen bij de eerste twee edities van het toernooi, deed daarna zelf negen keer mee in Ahoy en begeleidt dit jaar Gijs Brouwer, die dinsdagochtend in de eerste ronde speelt tegen Marc-Andrea Hüsler.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie