Sport

Tour in Nederland is schitterend, zegt wielrenner Bram Tankink

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour in Nederland is schitterend, zegt wielrenner Bram Tankink

Hij was erbij in Utrecht en in Rotterdam, tijdens de laatste twee keer dat de Tour in Nederland startte. En daar heeft hij geweldige herinneringen aan: Bram Tankink.

"Ja, dat is fantastisch. In Rotterdam regende het, dan ben je als renner meer daar mee bezig. Utrecht was echt fantastisch."

Vooral de Tour in Utrecht maakte veel indruk op Tankink:

Bram Tankink genoot vooral van Utrecht

Rotterdam en Den Haag willen of in 2024 of in 2025 de start van de Tour de France organiseren. Starten in eigen land, vindt Tankink sowieso heerlijk. "Normaal ben je vier weken van huis, maar als je in Nederland startte ben je de eerste week hier en dat voelde als thuis zijn. En dan konden mijn vrouw en kinderen ook eens naar de Tour komen."

Tankink snapt dat Rotterdam en Den Haag samen de organisatie willen doen. "Het is een flinke investering, dus als je dan die kosten kan splitten, is dat slim. Ben wel benieuwd hoe ze dat gaan organiseren. Als het een proloog wordt is de afstand van Rotterdam naar Den Haag al te lang."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie