EONOS

PSV begint Europa League met zege op Sporting

2. PSV begint Europa League met zege op Sporting

PSV is de groepsfase van de Europa League begonnen met een overwinning. In eigen huis was de ploeg van Mark van Bommel met 3-2 te sterk voor Sporting Portugal.

Na 19 minuten kwam PSV op voorsprong. Mohamed Ihattaren gaf met buitenkant links een prachtige pass op Donyell Malen en de aanvaller schoot de bal via een verdediger van Sporting in de verre hoek.

Vijf minuten later was het weer raak. Bruma, ex-speler van Sporting, gaf een voorzet vanaf de rechterkant en de bal werd door verdediger Sebastián Coates in eigen doel gewerkt, 2-0.

Penalty

PSV leek een gemakkelijke avond te krijgen, totdat Jorrit Hendrix in de fout ging. Hij maakte een overtreding in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Sporting-aanvoerder Bruno Fernandes maakte geen fout en zette de 2-1 op het scorebord.

In de 43ste minuut was er in het Philips-stadion een luid applaus als eerbetoon aan Fernando Ricksen. Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd.

Vlak na rust kwam PSV op een 3-1 voorsprong. Verdediger Timo Baumgartl maakte het doelpunt uit een corner van Ihattaren. In het restant van de tweede helft creëerde beide ploegen kansen. PSV was gevaarlijk via Steven Bergwijn en Ihattaren, Fernandes schoot namens Sporting op de paal.

Na 82 minuten was het toch raak voor de Portugezen. Invaller Pedro Mendes stond net een minuut binnen de lijnen, toen hij met een schot uit de draai de bal achter PSV-doelman Jeroen Zoet wist te krijgen, 3-2. Sporting ging daarna tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Ook PSV kwam niet meer tot scoren.