Sport
EONOS

Rohan Dennis neemt revanche en wordt na moeilijke periode wereldkampioen tijdrijden

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rohan Dennis neemt revanche en wordt na moeilijke periode wereldkampioen tijdrijden

Met z'n vinger tikte Rohan Dennis hard tegen de zijkant van z'n hoofd toen hij vanmiddag opnieuw wereldkampioen tijdrijden werd. In Yorkshire overklaste hij z'n concurrenten. En dat is bijzonder, want het laatste wat we van de Australiër hadden gehoord, was z'n plotselinge, mysterieuze vertrek uit de Tour de France.

{quoteaudiofile audio="62149" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="De revanche van Rohan Dennis: Australiër wordt wereldkampioen tijdrijden" }

Deze zomer verliet hij midden in de etappe de koers en zelfs z'n ploeg Bahrein wist niet waarom. Maar vandaag was Rohan Dennis dus weer helemaal terug. NOS-verslaggever Steven Dalebout zocht Dennis na zijn race op. Samen met oud-renner Stef Clement, met wie de kersverse wereldkampioen in de opleidingsploeg van Rabobank zat.

"Piet Keizer zal wel spijt hebben van wat hij ooit tegen mij zei", grapt Dennis tegen Clement. Piet Keizer was de jeugdtrainer van de twee, maar zijn aanpak stond de Australiër niet aan. Hij wilde in de wedstrijd laten zien hoe goed hij was, en niet in trainingen. "Hij heeft zijn eigen maniertjes", zegt Clement over Rohan Dennis. "Het is een opvliegerig mannetje, maar dat heeft hem ook heel veel moois gebracht."

Plotseling uit de Tour de France

Dat Rohan Dennis eigenzinnig is werd deze zomer maar weer eens duidelijk. Hij stapte plotseling af in de Tour de France en reed daarna geen enkele wedstrijd meer. Volgens Clement was hij boos omdat zijn ploeg, Bahrein-Merida, beloftes niet was nagekomen. "Hij mistte het materiaal en de begeleiding die hem beloofd was om te kunnen presteren. Vandaag rijdt hij op zijn eigen fiets, en maakt hij het gelijk weer waar."

Volgens Clement is het niet noodzakelijk dat Dennis vertrekt bij zijn ploeg: "hij heeft nog een contract, als ze hem geven wat hij nodig heeft kan hij misschien wel gewoon blijven." Geen gekke gedachte, blijkt. Want ook Dennis zelf zegt, voor het eerst, dat hij waarschijnlijk gewoon blijft. "Ik geloof dat ik hier ben om te winnen. Elke toekomstige tijdrit wil ik winnen, en ik ga nergens heen."

Ster advertentie
Ster advertentie