Sport
NOS

Marianne Vos klopt vrouw in vorm Lucinda Brand op NK

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Vos klopt vrouw in vorm Lucinda Brand op NK

Marianne Vos is voor de zevende keer Nederlands beste veldrijder. In het Brabantse Rucphen reed Vos zich al snel samen met concurrent Lucinda Brand los van de rest van het deelnemersveld. Uiteindelijk klopte Vos de voormalig kampioene in de Nederlandse titelstrijd.

Er was veel concurrentie in het peloton. Nederland domineert dit jaar als land de wereldbekerstand. Brand was vooraf de favoriet, omdat ze dit seizoen zes van de twaalf wereldbekerwedstrijden en vijf van de zes superprestige-koersen won.

Het groepje achtervolgers wist Vos en Brand in de tweede ronde weer te achterhalen, maar de 34-jarige Vos plaatste niet lang daarna opnieuw een aanval. In rap tempo sloeg ze een gat en daarachter waren ze niet bij machte om het dicht te rijden.

De laatste keer dat Vos Nederlands kampioene werd was vijf jaar geleden in het eveneens Brabantse Sint-Michielsgestel. Alleen Daphny van den Brand (11 keer) won vaker de titel. Eind januari staat voor de veldrijders het wereldkampioenschap op het programma in Fayetteville, Verenigde Staten.

Bij de mannen was Lars van der Haar ongenaakbaar. Corne van Kessel werd tweede.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie