Sport
NOS

Remco Evenepoel wint opnieuw Luik-Bastenaken-Luik: 'Een wedstrijd die hem op het lijf is geschreven'

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Remco Evenepoel wint opnieuw Luik-Bastenaken-Luik: 'Een wedstrijd die hem op het lijf is geschreven'

Remco Evenepoel heeft Luik-Bastenaken-Luik voor de tweede keer op rij gewonnen. Net als vorig jaar kwam hij solo over de finish, ditmaal in een tijd van 6:15:49. Concurrent Tadej Pogačar viel uit met een polsblessure die hij vroeg in de race had opgelopen na een val.

Het begint een patroon te worden: Remco Evenepoel en solo over de finish komen. Ook vandaag in Luik-Bastenaken-Luik. "Een wedstrijd die hem trouwens op het lijf is geschreven", vertelde wielerverslaggever Gio Lippens. "Hij won ook al twee keer de Clásica San Sebastián. Wedstrijden met flink wat hindernissen, met flink wat klimmetjes erin, dat kan hij als de beste."

Concurrent Tadej Pogačar viel al vroeg in de race uit. Na een val moest hij naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij twee botjes in zijn linkerhand had gebroken.

Ook podiumplekken voor Pidcock en Buitrago

Achter Evenepoel sprintten Tom Pidcock en de Colombiaan Santiago Buitrago om de tweede en derde podiumplaats. Die sprint werd gewonnen door Pidcock. "Daarvan weten we dat hij goed kan sprinten, denk nog maar eventjes aan die millimetersprint met Wout van Aert in de Amstel Gold Race, een paar jaar geleden", zei verslaggever Lippens. Hij doelde daarmee op de race van 2021, toen de fotofinish werd omgeven door controverse. Er werd nog lang over gediscussieerd, maar Pidcock bleek uiteindelijk nipt als tweede gefinisht. "Maar als je een sprintje verliest van Wout van Aert op millimeters, dan ben je een hele goede sprinter."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie