Naar homepage
Sport

Spelersvakbond: Betreurenswaardige situatie bij Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelersvakbond: Betreurenswaardige situatie bij Feyenoord

Spelersvakbond VVCS is niet te spreken over de handelswijze van Feyenoord wat betreft loonsverlaging van de spelers. De Rotterdammers zitten in financiële problemen en willen dat de selectie een loonoffer brengt.

Dat zou de tweede loonsverlaging van het seizoen zijn. "Spelers hebben de eerste keer een heel fors salarisoffer gebracht", zegt directeur Louis Everard van de VVCS. "Als dat dan nog een keer nodig is, ga je met elkaar in overleg en dan probeer je een redelijk compromis te vinden. Het is natuurlijk niet zo dat je dan als club eenzijdig een soort dictaat kan opleggen. Als club moet je dat niet willen, lijkt mij een totaal verkeerde handelswijze."

Feyenoord is de enige club in de eredivisie waar directie en selectie in conflict zijn geraakt over een loonoffer. De volgende stap in het conflict moet volgens Everard door de directie genomen worden. "Ik zou adviseren om netjes het overleg aan te gaan en een compromis te bereiken. Dat zal zich volgende week allemaal wel gaan voltrekken. Als het niet lukt, zou er een juridisch conflict kunnen ontstaan."

Ster advertentie
Ster advertentie