Sport
EONOS

Hockeyster Dicke brak in 2020 door en droomt nu van de Olympische Spelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hockeyster Dicke brak in 2020 door en droomt nu van de Olympische Spelen

Hockeyster Pien Dicke brak in 2020 definitief door en mag nu dromen van de Olympische Spelen. Ze maakte vorig jaar haar debuut in Oranje en bewaart daar natuurlijk goede herinneringen aan.

"Ik droom als sinds ik een klein meisje was om mijn debuut te maken in het grote Oranje. De dag dat dat mocht gebeuren was wel de mooiste tot nu toe", zegt Dicke in Langs de Lijn en Omstreken.

In het programma worden de schijnwerpers deze week gezet op twee sporters. Eentje die net is gestopt na een indrukwekkende loopbaan en eentje die in dezelfde sport aan de deur klopt.

De 21-jarige Dicke wordt verrast met een boodschap van Carlien Dirkse van den Heuvel, die vorig jaar een punt zette achter haar carrière. Na ruim vijftien jaar, waarin ze elke denkbare prijs heeft gewonnen, vond ze het mooi geweest. Het laatste half jaar speelden Dirkse van den Heuvel en Dicke samen bij topclub SCHC, ook wel Stichtse genaamd.

Hartritmestoornissen

Volgens de 33-jarige Dirkse van den Heuvel wacht Dicke een mooie carrière. "Het is een hartstikke groot talent. Er zit een goede kop op. Ze is lekker nuchter en doet gewoon haar ding. Dat is knap als jonge speelster."

Dat zijn lovende woorden voor een talent wiens carrière een paar jaar geleden zomaar voorbij had kunnen zijn. Vanuit het niets kreeg Dicke te maken met hartritmestoornissen en moest ze geopereerd worden. Nu heeft ze dat allemaal achter zich gelaten en kan ze zich volledig richten op topsport.

Volgens Dirkse van den Heuvel heeft Dicke zelfs kans om komende zomer naar Tokio te gaan voor de Olympische Spelen. "Vooral voorin liggen kansen." Dicke droomt van de Spelen, al blijft ze nuchter. "Ik wil nu eerst hockeyen met mijn club. Eerst lekker spelen en dan zien we wel weer verder."

Hockeyster Pien Dicke brak in 2020 definitief door en droomt nu van de Olympische Spelen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie