Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Santiago Giménez is de beste Feyenoord-spits sinds Ove Kindvall'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Santiago Giménez is de beste Feyenoord-spits sinds Ove Kindvall'

Het huidige eredivisieseizoen is slechts acht wedstrijden onderweg en Feyenoord-spits Santiago Giménez heeft al twaalf doelpunten achter zijn naam staan. Is hij de beste spits sinds Ove Kindvall, de Zweedse topscorer uit de jaren 60 en 70?

Video niet beschikbaar

"Er zullen luisteraars zijn die denken: wie is Ove Kindvall?", begint Hugo Borst. "Hij was een man met indrukwekkende statistieken in de jaren 60 en 70. Hij maakte de beslissende goal in de Europacup I, waardoor Feyenoord de eerste Nederlandse club werd die ‘m won. Eigenlijk wordt elke spits sindsdien vergeleken met de prestaties van deze gigant – en dat is vaak negatief uitgevallen."

Clyde Best

Borst noemt Clyde Best als voorbeeld, de inmiddels 72-jarige voetballer uit Bermuda. Hij was in zijn eerste seizoen slechts drie keer trefzeker in 23 duels. Het jaar erop (1977/’78) eindigde de Rotterdamse club als tiende in de eredivisie.

Henry Schut gaat het lijstje af met eredivisietopscorers namens Feyenoord die na Kindvall kwamen: Peter Houtman in de jaren 80, Pierre van Hooijdonk (2002), Dirk Kuijt in 2005, de Deense Nicolai Jørgensen in 2017 en Steven Berghuis (drie jaar geleden). "Kortom", vervolgt Borst, "het is memory lane met een knipoog naar het heden."

Video niet beschikbaar

Wat vinden de luisteraars?

Via de NPO Radio 1-app kunnen luisteraars hun mening over de stelling delen. "Giménez beheerst alles en heeft inzicht en overzicht", reageert Karin. "Pellè (de Italiaanse Graziano, in Rotterdamse dienst tussen 2012 en 2014, red.) en Guidetti zijn twee andere klasbakken."

Franco is het oneens en schrijft: "Laat de heer Giménez rijpen voordat-ie met grootheden wordt vergeleken." Richard vindt dat Kindvall een "legende" is, maar "Santi's effectiviteit is beter."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie