Sport
EONOS

Bart kon zijn favoriete voetballer niet missen, dus reisde hij achter hem aan

foto: @SDP_1922foto: @SDP_1922
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart kon zijn favoriete voetballer niet missen, dus reisde hij achter hem aan

Het vertrek van middenvelder Pol Llonch bij Willem II afgelopen zomer kun je gerust opmerkelijk noemen. De club wilde graag van hem af, maar supporters konden maar moeilijk afscheid nemen. Supporter Bart van Dorst bleef zelfs achter met liefdesverdriet en dus besloot hij achter de Spaanse middenvelder aan te reizen.

Met spandoeken en betraande ogen stonden tientallen supporters voor het Tilburgse huis van Pol Llonch en zijn familie. De Willem II-supporters wilden hem laten zien dat ze niet achter het besluit van de club stonden om hem te laten gaan. Het gemis blijkt groot, zo groot dat Bart van Dorst zijn vakantieplannen volledig aanpast op de voetballer, vertelt hij donderdagavond in Langs de Lijn En Omstreken.

"Mijn vriendin en ik hadden onze vakantie gepland, maar nog geen bestemming geboekt. Spontaan bedachten we dat het leuk zijn om naar Ponferrada te gaan, de stad waar Pol Llonch nu speelt." Via Instagram zochten ze contact met hem en het enthousiasme bleek wederzijds. Er kwam een ontmoeting en er is nog steeds contact. De Tilburgse familie is zelfs een beetje fan geworden van SD Ponferradina. Maar, hoewel de resultaten van Willem II momenteel niet zo goed zijn, zal dat altijd hun favoriete club blijven. "Dat is een familieding, al generaties lang. Dat gaat er niet uit."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie