Sport

Toon Gerbrands: 'Als alles op orde is ben ik niet op mijn best’

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Toon Gerbrands: 'Als alles op orde is ben ik niet op mijn best’

PSV-directeur Toon Gerbrands werkt inmiddels al jaren in de voetballerij. Een wereld waar altijd dingen gebeuren en waar altijd dingen goed, maar ook mis gaan. Gerbrands voelt zich naar eigen zeggen helemaal op zijn gemak in die grillige wereld. "Als alles op orde is ben ik niet op mijn best."

Dat zei Gerbrands zondag op De Perstribune van MAX. Gerbrands doelt onder meer op de nijpende situatie bij AZ toen de DSB Bank instortte. "We hadden in één keer met een curator te maken. We wisten niet of de club het wel ging redden, maar uiteindelijk is alles goed gekomen." In 2014 vertrok Gerbrands naar PSV. Ook daar hadden donkere wolken zich samengepakt. "Toen ik kwam was er vijftig miljoen euro schuld en waren we zeven jaar geen kampioen geworden. Nu drie titels later moeten we slagvaardiger worden." Met dat laatste doelt Gerbrands op een investering van vijftig miljoen euro die de club wil gaan ophalen.

Ihattaren

PSV beleeft een wisselvallig seizoen en meer dan de tweede plaats lijkt er niet in te zitten voor de Eindhovenaren. De speler die in het middelpunt van dat alles staat is Mo Ihattaren. Onder trainer Roger Schmidt wil het maar niet vlotten met de talentvolle middenvelder. Volgens Gerbrands doet heel PSV er alles aan om Ihattaren te laten slagen bij de club. "Ik durf hier te vertellen dat wij er echt alles aan doen om hem te helpen, maar hij moet het voetballend afdwingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trainer Schmidt

Ook trainer Roger Schmidt ligt op een negatieve manier onder een vergrootglas. De prestaties zijn ondermaats en vanuit de media heerst veel kritiek op de manier waarop hij met Ihattaren omgaat. Toch is Gerbrands blij met zijn Duitse trainer. "Wij denken dat het goed is om een trainer zoals hij voor de groep te hebben." De laatste weken wordt Schmidt gelinkt aan een terugkeer naar Duitsland naar Eintracht Frankfurt, maar volgens Gerbrands is daar niets van waar. "Ik heb het hem gevraagd en hij zei gewoon nee." Mocht Frankfurt alsnog belangstelling tonen dan zegt PSV resoluut 'nee', zegt Gerbrands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit weekend komt PSV niet in actie door de KNVB bekerfinale. Die wedstrijd tussen Ajax en Vitesse gaat Gerbrands niet kijken. "Ik ga lekker een rondje hardlopen."

Ster advertentie
Ster advertentie