Naar homepage
Sport

'Dylan vond ik ook een gentleman in de sprint, maar dit lijkt daar niet op'
EONOS

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dylan vond ik ook een gentleman in de sprint, maar dit lijkt daar niet op'

Het sportnieuws wordt vandaag gedomineerd door de nasleep van de 'horrorcrash' van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. De Nederlandse topsprinter liep woensdag ernstige verwondingen op doordat hij in volle sprint door Dylan Groenewegen de hekken in werd gereden.

In Langs de Lijn En Omstreken komt oud-wielrenner Tom Veelers aan het woord. Veelers werd zelf in 2013 onderuit gekegeld in de sprint door Mark Cavendish, en hij heeft ook ervaring met de sprintetappe uit de Ronde van Polen waarin Jakobsen ten val kwam.

84 km/u

"Deze bewuste etappe zit al jaren in de Ronde van Polen. Ik heb hier gereden met 84 kilometer per uur, in de lead-out. 84 ja, je hoort het goed. En dan gaan sprinters nog rapper. Je kunt je dan afvragen: is dat elleboogje van Dylan om zichzelf in balans te houden, of gebruikt hij hem om iemand tegen te houden?"

"Je hebt renners in het peloton die alles doen om de overwinning te pakken", vervolgt Veelers. "En je hebt ook renners zoals Marcel Kittel, wat een beetje een 'gentleman-sprinter' was. Dylan vond ik dat ook. Maar met deze actie lijkt het daar toch helemaal niet op."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie