Sport
EONOS

Waterpoloster Van Belkum stopt en wordt coach van ZVL: 'Het is mooi geweest'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Waterpoloster Van Belkum stopt en wordt coach van ZVL: 'Het is mooi geweest'

Waterpoloster Iefke van Belkum stopt met haar actieve carrière, maar blijft actief in de sport. De 33-jarige Van Belkum wordt namelijk vanaf volgend seizoen hoofdcoach bij de club waar ze haar carrière afsloot; ZVL uit Leiden.

"Het seizoen is abrupt geëindigd, maar ik wist dat de vervolgstap op een gegeven moment het trainerschap zou zijn. Ik heb er superveel zin in", reageert Van Belkum in Langs de Lijn En Omstreken.

'Het is mooi geweest'

"Op gegeven moment is het ook mooi geweest als speelster. Het seizoen is anders verlopen dan we hadden verwacht, maar dat maakt het niet minder mooi", aldus de waterpoloster die niet baalt dat ze geen waardig afscheid krijgt.

In 2008 vierde ze haar grootste succes, met de Nederlandse ploeg. In Beijing werd de olympische titel behaald in een zinderende finale tegen de Verenigde Staten. "Dat is zeker mijn sporthoogtepunt. Dat was een unieke ervaring en dat besef je steeds meer des de ouder je wordt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie