Sport
NOS

Erben Erbij: In de auto bij Maurits Hendriks: 'Wij hebben ook wel onze dingetjes gehad'

foto: Erben Wennemars
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Erbij: In de auto bij Maurits Hendriks: 'Wij hebben ook wel onze dingetjes gehad'

Oud-schaatser en NOS-analist Erben Wennemars is afgereisd naar Tokio en neemt voor RadiOlympia elke dag een kijkje bij de evenementen waar Nederlandse olympiërs in actie komen. Dag 11 begon voor Wennemars in de auto bij Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. Samen reden ze naar de olympisch golfbaan. In gezelschap van Hendriks zit de Vliegende Keep later op de dag ook in Izu Velodrome bij de teamsprint bij het baanwielrennen.

Video niet beschikbaar

In de vroege ochtend werd Wennemars al opgepikt door Hendriks en samen reden ze naar de Kasumigaseki Country Club in Saitama, ten noordwesten van Tokio. "We waren bij de laatste training van golfster Anne van Dam. Dat was leuk. Ook weer even een ochtend uit de drukte van Tokio en terug naar de rust, op een mooie golfbaan. Omdat ik nu met de technisch directeur op pad ben, mocht ik ook de baan op. Fantastisch", vertelt Wennemars in de uitzending van RadiOlympia.

Autorit door Tokio

De oud-schaatser sprak met presentatoren Robbert Meeder en Jurgen van den Berg terwijl hij met Hendriks in de auto zat op weg naar het baanwielrennen. "Maurits zit voorin, ik achterin. Tussen ons zit een groot scherm. Hij is nu even aan het bellen. Maurits heeft een belangrijke functie en moet weten wat er gaande is binnen het Nederlandse team."

Als vanuit de studio de vraag komt of Hendriks tevreden is over het verloop van de Spelen voor TeamNL klopt Wennemars even op het scherm. "Gaat alles naar behoren, Maurits?", vraagt hij. Een lachende Hendriks: "Dat is zo'n algemene vraag... Nee, niet alles, maar heel veel gelukkig wel..."

Wennemars: "Maurits moet ondertussen ook op de weg letten, hij zit achter het stuur. Maar hij maakt op mij een ontspannen indruk. We rijden nu door veel tunnels. Horen jullie mij nog? Hallo, ben ik er weer? We rijden op dit moment van de golfbaan door Tokio en naar de andere kant van de stad. Het wordt een belangrijke dag voor de teamsprinters."

foto: RadiOlympia

Erben Wennemars en Maurits Hendriks op de olympische golfbaan.

Goede bekenden

Hendriks en Wennemars zijn goede bekenden van elkaar. "Ik ken Maurits al heel lang. Hij was al betrokken bij NOC*NSF toen ik nog actief sporter was. Maurits was ook chef de mission voor de Winterspelen in Vancouver in 2010. Ik heb die Spelen helaas niet meegemaakt, maar wel het traject ernaartoe. Op weg naar de Spelen van Londen en Sotsji zat ik nog in een clubje met oud-sporters die mee mochten denken voor het organiseren van activiteiten voor de atleten. Maurits en ik hebben ook wel onze dingetjes gehad. We waren het lang niet altijd eens met elkaar, maar wanneer er iets is dan bellen we elkaar. We spelen het dan niet via de media uit", aldus Wennemars.

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie