Sport
NOS

Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden door sterke sprint

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden door sterke sprint

Mathieu van der Poel is voor de vijfde keer wereldkampioen veldrijden geworden. De Nederlander versloeg in Hoogerheide na iets meer dan een uur koers zijn grote concurrent Wout van Aert.

Stuivertje wisselen

De twee succesvolle wegwielrenners waren in het Brabantse veld heer en meester. Lars van der Haar had nog wel een bliksemstart, maar daarna was het aan Van der Poel en Van Aert. Het was stuivertje wisselen tussen de twee. Van der Poel probeerde een paar keer weg te rijden bij de Belg, maar Van Aert overleefde de speldenprikjes.

35.000 toeschouwers zagen een spannend duel tot het einde. Een ronde voor het einde nam Van Aert de kop over. Bij het opdraaien van het asfalt voor het laatste stukje koers sprong Van der Poel weg. Hij verraste daarmee Van Aert, die niet meer langszij kwam. De derde plaats was voor de Belg Eli Iserbyt. Van der Haar eindigde op plaats vier.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie