Sport
BNNVARA

'Zonde dat Ihattaren niet mee mag met Jong Oranje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zonde dat Ihattaren niet mee mag met Jong Oranje'

Mo Ihattaren gaat niet mee met Jong Oranje om drie EK-duels te spelen. "Jammer", vindt sportjournalist Diana Kuip. "Ik had het graag gezien, ik vind het zo'n bijzondere voetballer", zegt ze in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C.

Maandagochtend hebben PSV-supporters in een videoboodschap zich uitgelaten over voetballer Mo Ihattaren. In de video proberen ze de PSV speler die een teleurstellend jaar achter de rug heeft op een positieve manier te raken, maar ze uiten ook kritiek. Zo vragen ze zich af of de 'roem nu al naar het hoofd gestegen is' bij de 19-jarige Ihattaren.

Incidenten bij PSV

In de video noemen de supporters een aantal incidenten op die het afgelopen jaar speelden, en hebben ze het ook over de emotionele band tussen PSV en Ihattaren, die als sinds 2010 is verbonden met de club en tevens een emotionele periode beleefde na het overlijden van zijn vader.

Geen Jong Oranje

Eerder werd ook bekend dat Ihattaren niet in de selectie zit voor Jong Oranje om de aankomende EK-duels te spelen. In zijn column voor De Telegraaf uitte Wim Kieft kritiek op de KNVB en de omgang met de PSV-speler. Hij schrijft: "De bondscoaches De Boer en Erwin van de Looi lieten zelfs niets van zich horen. Zo ga je niet met iemand om. Als de KNVB niet uitkijkt, kondigt zich hier een tweede Ziyech-scenario aan en gaat hij verloren voor Oranje. Reken maar dat de Marokkaanse bond direct in actie komt."

Volgens Kuip is de KNVB niet verplicht om Ihattaren mee te nemen, "voor zo'n beslissing wordt genomen, daar ligt behoorlijk wat aan ten grondslag", aldus Kuip. "Wij weten niet wat er daar achter de schermen zich heeft afgespeeld. Maar ik vind het gewoon super zonde en jammer en hoop dat het gauw wordt omgezet."

Een tijdschrift voor hardlopers die na afloop liever een biertje drinken

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie