Sport

De Kopgroep is terug!

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep is terug!

[AVROTROS] De spieren zijn los gemasseerd, de benen geschoren. De kelen worden weer gesmeerd met verse espresso's en de meest interessante etappes zijn gemarkeerd in het routeboek... Komende zaterdag gaat de Giro d'Italia weer van start en de heren van De Kopgroep zijn er klaar voor!

#1 - Giro: Triptiek (S06) - De Kopgroep wielerpodcast

Want ook dit jaar, waarin de Giro weer 'gewoon' in mei wordt verreden, zullen presentator Marijn Lansbergen, wielernestor Mart Smeets, NOS-wielerverslaggever Martijn Hendriks en oud-renner Michael Boogerd je meenemen in hun analyses over de koers.

12 Nederlanders

Daarbij wil Mart een beetje speciale aandacht schenken aan de twaalf Nederlanders die meedoen, want die verdienen volgens hem wel wat meer eer. Hij geeft zelf vast een voorzetje door Jos van Emden aan te halen: "Hij stapt voor de tiende keer op deze Giro, dat is toch wel iets. Ik wil hem in het zonnetje zetten omdat hij bij een soort sportman hoort waar we te weinig aandacht voor hebben. Altijd in de schaduw van de grote kopman."

Michael kijkt uit naar de ritten in de Giro, een koers die hij zelf één keer heeft gereden, maar dat achteraf wel vaker had willen doen, juist omdat de koers toen nog niet zoveel aandacht kreeg in de Nederlandse media. "Het was een verademing, ik heb er spijt van dat ik het niet vaker heb gedaan. Het was zo relaxt, er was niemand. Je deed gewoon je ding en kwam over de streep en hoefde geen verantwoording af te leggen. Dat vond ik eigenlijk wel heel prettig."

Martijn heeft laatste nieuws uit het peloton, waarin Dylan Groenewegen weer terugkeert na zijn maandenlange schorsing. Fabio Jakobsen, de renner met wie hij afschuwelijk crashte, heeft via Instagram aan de vooravond van deze Giro laten weten nog geen excuses van Groenewegen te hebben gehad. "Het verbaasde mij een beetje dit berichtje, hij gooit hiermee mijns inziens een beetje onnodig olie op het vuur. Het voelt alsof Fabio dit niet zelf heeft geschreven, maar alsof er een paar mensen met een rechtentitel hebben meegeschreven."

Natte Vinger

Ook vaste rubrieken als 'Mart Demarreert' en 'Het Routeboek' zullen niet ontbreken. Maar De Kopgroep zou De Kopgroep niet zijn als er ook niet een beetje quasi-nonchalant wielerkennis tentoongespreid kan worden tijdens een rondje voorspellen.

In de eerste aflevering richten de heren de Natte Vinger op de tijdrit van zaterdag. Michael voorspelt Filippo Ganna, Martijn hoopt op het onmogelijke voor Remco Evenepoel en Mart gaat voor een andere Belg met winst voor Victor Campenaerts. Weet jij het beter? Doe dan hier je voorspelling voor zaterdag 14:00 uur!

Vanaf vandaag dus: De Kopgroep, elke vrijdag- en dinsdagochtend in je podcastapp.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie