Sport
NOS

'Mindere fase AZ te wijten aan voorzichtig transferbeleid'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mindere fase AZ te wijten aan voorzichtig transferbeleid'

In de studio van NOS Langs de Lijn blikken Henry Schut en Hugo Borst terug op de gespeelde eredivisiewedstrijden van het weekend. Vandaag onder meer de topper tussen FC Twente en AZ en de evenaring van een record van koploper PSV.

AZ heeft de topper in Enschede met 2-1 verloren van FC Twente. De achterstand op de top drie is daarmee opgelopen tot vier punten. Geen onoverbrugbaar gat, maar Hugo Borst verwacht niet dat AZ lang blijft meedoen om de bovenste plekken.

"AZ bevindt zich al een tijdje in een mindere fase en dat is te wijten aan een voorzichtig transferbeleid. Het weigert gewoon om hele grote sommen geld uit te geven en is ook niet zo gelukkig geweest met de mindere aankopen."

Bij FC Twente lijkt alles vooralsnog de goede kant op te vallen. De ploeg uit Enschede staat derde en heeft slechts één punt achterstand op Feyenoord, de nummer twee. "Twente is een hartstikke stabiel elftal", zegt Borst, "trainer Joseph Oosting gaat vrolijk voort waar Ron Jans (die deze zomer vertrok, red.) de boel heeft achtergelaten."

PSV evenaart record

PSV evenaarde zaterdag met een 3-1 zege op Excelsior een record dat de Eindhovense club zelf vestigde, 35 jaar geleden. Onder leiding van trainer Guus Hiddink won PSV indertijd zeventien achtereenvolgende eredivisieduels.

Met Peter Bosz langs de lijn gaat PSV momenteel ongeslagen aan kop in de eredivisie - na zeventien gewonnen wedstrijden. Volgende week kan de ploeg het record verbeteren. Een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, komende zondag, is de laatste horde.

"Wat moeten we er nog over zeggen?", zegt Borst. "Het is toonaangevend. Ik ben al zo oud dat ik het elftal heb zien voetballen dat dit record in handen had. Dat was ook een prachtig elftal."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie