Sport
BNNVARA

'Leven van topsporters is een aaneenschakeling van teleurstellingen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Leven van topsporters is een aaneenschakeling van teleurstellingen'

Erben Wennemars is meermaals tweede geworden. Maar die eerste plek is toch de droom: waar train je anders voor? Precies: voor B.V.S.C.'s Kleine Sportcitatenquiz. Want in kennis over sport is Erben natuurlijk de onbetwiste nummer één. Tennis, veldrijden, kickboksen, het komt allemaal voorbij in een jasje van motivatie en wijsheid.

Video niet beschikbaar

Sportliefhebber Erben Wennemars schreeuwt het uit, "Kiki Bertens staat vierde op de wereldranglijst!" Dat is natuurlijk ook een fantastische prestatie. Maar, zoals het een topsporter betaamt, rijken haar ambities veel verder. Nummer één van de wereld worden en een Grand Slamtitel op haar naam schrijven, dat is waar Bertens dit jaar voor gaat. Bovendien doet ze mee aan de Olympische Spelen.

Ambities van Bertens

Erben: "Zou pas raar zijn als de ambitie zou zijn als ze zegt 'ergens in de top tien van de wereld is ook wel goed'. Altijd voor nummer één gaan. Het leven van een topsporter is een aaneenschakeling van teleurstellingen met zo nu en dan een hoogtepunt."

Mathieu van der Poel

Zo beleefde een andere sporter afgelopen weekend ook een hoogtepunt: Mathieu van der Poel. Hij won in een waar moddergevecht de loodzware Citadelcross in Namen. Het parcours in Namen wordt vanwege de hoogteverschillen en technische passages al jaren tot de zwaarste wedstrijden op de veldritkalender gerekend.

Erben: "Veldrijden gaat gewoon om buiten zijn, in de modder. Het moet niet altijd maar één of twee keer per jaar laten zien worden waar de sport vandaan komt; door de blubber fietsen. Mathieu van der Poel liet even zien waarom hij Mathieu van der Poel is en waarom hij de beste veldrijder is en waarom wij van hem houden. Met zijn allen."

Elke maandag is Erben Wennemars te horen in B.V.S.C. op NPO Radio 1 tussen 13.30 en 14.00 uur. Ook elke maandag speelt hij de Kleine Sportcitatenquiz en jij kan daar ook aan meedoen, op Instagram.

{podcast audio="123511" caption="Uitzending van 23 december 2019" }

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie