Sport
NOS

Roglic wint weer tijdrit in de Giro, Conti blijft leider

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roglic wint weer tijdrit in de Giro, Conti blijft leider

Primoz Roglic is in de Ronde van Italië weer dichterbij de leiding gekomen. De Sloveen van Jumbo-Visma won net als de proloog ook de tijdrit in San Marino. In het algemeen klassement klimt Roglic nu naar de tweede plaats, 1:50 achter nummer een Valerio Conti.

In lastige weersomstandigheden met veel buien moesten de coureurs zondag een 34,8 kilometer lange race tegen de klok afleggen. Enkele renners, waaronder Jos van Emden, deed het voor de zekerheid rustig aan. Zonder Tom Dumoulin was Roglic vooraf de grote favoriet. De winnaar van de Ronde van Romandië liet zijn vorm spreken en zegevierde met elf seconden voorsprong op nummer twee werelduurrecordhouder Victor Campenaerts.

Goede tijdrit van Bauke Mollema

Opvallend was het verschil tussen Bauke Mollema en Simon Yates. De Nederlander reed een van zijn beste tijdritten ooit (derde), terwijl de Vueltawinnaar van 2018 vies tegen viel (31ste).

Conti (foto) neemt opnieuw de roze leiderstrui in ontvangst. De Italiaan beschikt al sinds etappe zes over het tricot. Morgen hoeft hij deze trui niet aan te trekken, want dan is er een rustdag. Dinsdag gaat het peloton verder in Ravenna met een vlakke rit naar Modena.

Ster advertentie
Ster advertentie